Сглобяема къща 85кв.м, СО“Виница Север“, Варна

Сбъдната мечта в м-ст „Розмарин“

Тази симпатична сглобяема къща е притежание на един много симпатичен човек. С удоволствие ще ви разкажем за процеса на нейното проектиране и реализация.

Та такааа… живял си нашия човек на пъпа на Варна в бетонната джунгла, при прахоляка и мириса на изгорелите газове смесен с миризмите от гозбите на комшийката. Вечер заспивал с шума от веселбите и тупурдиите на съкооператорите си и редовно се стряскал от воя на сирените на линейките хвърчащи към съседната болница. Живял си той така дъъълги, дълги години и все си мечтаел за тихо и спокойно местенце недалеч от града. Хем да не е много откъснато от света, хем пък да не е пренаселено и шумно. Доста местности около Варна обиколил, доста парцели огледал…докато един ден не попаднал в м-ст „Розмарин“ в СО“Виница Север“ и не се влюбил в това място. 🙂 Парцелът, който харесал бил краен, граничел с борова горичка, имал партиди за ток и вода и достъпа не бил кой знае колко проблемен. Бил на 5 мин. пеша от най-близкия магазин и на 2 мин. с кола до главния път на кв.Виница. Купил го и започнал да сбъдва дългогодишната си мечта!

Реализация и трудности по пътя

След покупката на парцела дошла следващата стъпка – построяването на сглобяема къща. Господинът се свърза с нас по препоръка на негови близки, на които сме строили също дървена сглобяема къща. Не желаеше да се занимава с други фирми за дървени къщи. Беше запознат с цените на сглобяемото строителство. Беше харесал качеството на изпълнение на нашите дървени сглобяеми къщи и направо заяви, че иска да работи с нас от началото до края. Дори ни упълномощи да му движим документите за изваждане на разрешение за строеж и после за вадене на разрешение за ползване на готовата дървената сглобяема къща.

Първо обаче трябваше да се проектира. Клиентът беше много надъхан, меракът му да си построи дървена сглобяема къща беше голям, но съпругата му сякаш не беше на същото мнение. Определено беше по-скептично настроена и не споделяше неговия ентусиазъм. Както и да е. След известни спорове, стигнаха до решението за едноетажна дървена сглобяема къща със следните помещения – входно антре с коридор, отворена дневна с кухня и трапезария, две спални, килер и голяма баня.

Съгласуването на проектите също не мина без спънки. За изненада на всички, съществуващият водопровод, който захранваше парцела с вода, който си имаше водомер и разкрита партида към ВиК, по която всеки месец се плащаха сметки … се оказа незаконен !??!! и от ВиК дружеството отказаха да съгласуват проектите. След доста забавяне, допълнителна бумащина и бягане по инстанциите, както и допълнителен разход на непредвидени средства се стигна до изграждане на ново водопроводно отклонение и реализацията на дългоочаквания проект стартира.

Завършване

Когато дървената сглобяема къща започна да придобива завършения си вид, вече и стопанката започна активно да участва в избора на плочки и цветове. Както се досещате отново завършвахме сглобяемата къща – „до ключ“. В галерията може да разгледате как са се получили нещата. Сега дървената къща вече е мебелирана, а собствениците си я ползават и ѝ се радват.

Отново напомняме – избирайки нас получавате комплексна услуга! Изпълняваме си сами всички етапи на стоежа на дървената къща (фундамент, дървена конструкция, довършителни работи, инсталации). Изготвяме и цялата строителна документация необходима за въвеждането на сглобяемата къща в експлоатация.