Сглобяема къща 90кв.м, к.к.Чайка, гр.Варна

Тихият кът

Тази едноетажна сглобяема дървена къща я завършихме миналата година. Намира се на една глуха уличка в по-спокойната част на м-ст Ален мак (до лифта). Първоначално собственика я е проектирал като масивна сграда, но поради спецификата на парцела – голяма денивелация и труден достъп откъм улицата, получил доста скъпи оферти за строителство. Този факт, заедно със задълбочаващата се финансова криза през 2010г. стопирали за момент ентусиазма му. Той обаче не се отказал окончателно от мечтата си да има дом на това тихо и красиво място. В продължение на няколко години чел, проучвал, интересувал се и разбрал за предимствата на сглобяемото строителство върху такива терени и решил да смени стратегията и да си построи дървена къща. Така се свърза с нас.

Проектиране

Клиентът не беше постоянно в страната и нямаше възможност да подава документите в необходимите срокове по инстанциите, затова разчиташе на нас да движим цялата процедура. За проектирането се довери на партньорите ни от „Архелит“ООД, които му изготвиха проект за много стилна и функционална сглобяема къща. За своите 90кв.м площ дървената къща разполагаше с антре, просторен дневен тракт с кухня и трапезария, две прилични по големина спални, голяма баня и обширна веранда.

Изпълнение

Степента на завършеност на сглобяемата къща, която клиентът избра беше „до ключ“. От снимките на вече завършената дървена къща можете да видите какво предлагаме ние като изпълнение и качество под понятието „до ключ“. По-подробна информация за вида на материалите, производителите  и марките, с които работим можете да прочетете в раздел Технология и изпълнение на нашите дървени сглобяеми къщи.

Все пак, завършващите покрития правят домът на всеки уникален. Затова, изборът на настилки и облицовки, както обзавеждане за банята и осветителни тела са си ангажимент на собственика. Всеки има различен стил и харесва различен дизайн и цветове. Ето защо ние не ограничаваме клиентите си с оферти от вида: „поставяме плочки струващи до 10лв./кв.м, ламинат до 15лв./кв.м и др.“. В крайна сметка, идеята е още в строеж хората да почувстват къщата си като дом и да се радват, като виждат как се получава. Така вече няколко години прилагаме успешно политиката да оставяме на клиента свободата и удоволствието да си избере и закупи завършващите материали за сглобяемата си къща. Ние доставяме и монтираме всичко!

Не забравяйте най-важното – избирайки нас получавате комплексна услуга! Изпълняваме си сами всички етапи на стоежа (фундамент, дървена конструкция, довършителни работи, инсталации), включително техническо ръководство и изготвяне на цялата строителна документация необходима за въвеждането на сглобяемата къща в експлоатация.