Сглобяема къща 145кв.м, гр.Аксаково, обл.Варна

Голяма и функционална

Дойде ред да представим още една от дървените ни сглобяеми къщи. Намира се в гр.Аксаково и е най-голямата по квадратура едноетажна сглобяема къща, която сме правили досега.

На площ от 145 кв.м. клиентите, заедно с архитекта бяха разположили входно антре, коридор, обширна дневна с кухня и трапезария, килер, перално помещение, три спални, две от които с дрешници към тях, две бани и покрита веранда. Теренът имаше естествена денивелация, която проектантът умело беше използвал, за да обособи две полунива в къщата и верандата да се получи повдигната на 1.50м от терена и да изглежда като тераса.

Свободата да проектираш мечтите си

Архитектите от „Архелит“ООД, с които работим вече дълги години бяха се справили страхотно с разпределението на помещенията в тази дървена къща. Пространството беше усвоено много функционално, така че да се получат просторни основни помещения и въпреки това пак да има място и за толкова необходимите за едно домакинство спомагателни – перално, килер и дрешници.

Друга идея, която ни впечатли в този проект беше юношеската стая за дъщерята на собствениците. Тя беше с площ от 16кв.м, където щеше да се обособи зона за спане, работна зона и зона със секция и мека мебел за сядане. Към спалнята имаше самостоятелен дрешник и собствена баня. Получаваше се нещо като мини-апартамент за тинейджърката. Дай Боже всекиму! 🙂

Това е предимството да си проектираш сам къщата, а не да купуваш нещо готово. Ако клиентите трябваше да търсят апартамент, който да отговаря на тези изисквания, щяха да дадат маса пари и сигурно пак нямаше да е толкова хубаво!

Строителство на етапи

Заради голямата квадратура и стойността на сглобяемата къща се получи по-висока. Затова се договорихме с клиентите да я изпълним на етапи. Първият обхващаше „грубият строеж“ на къщата, а втория – инсталациите и довършителните работи. Когато работим така на етапи, винаги първия етап обхваща изграждането на конструкцията и затварянето и отвън с дограма и  топлоизолация с шпакловка. Така къщата е защитена от атмосферните влияния и може да изкара няколко сезона, докато дойде ред да бъде напълно завършена. Е, не се наложи да чакаме толкова дълго. Още след няколко месеца, клиентите бяха подсигурили средствата за изпълнението и на втория етап от строителството.

През август 2006 бяхме готови и предадохме с Акт обр.15 и цялата строителна документация необходима за въвеждането на строежа в експлоатация на възложителите.

 Разгледайте снимките в галерията и ако Ви харесат не се колебайте да ни потърсите за всякакви въпроси свързани със строителството на дървени сглобяеми къщи.