Сглобяема къща 80кв.м, с.Яребична, Варна

Вила за през свободното време край Варна

Семейството, което ни потърси и искаше да построим тяхната сглобяема къща, беше ни открило по препоръка на техни приятели –  отново наши клиенти. За нас, естествено това е най-големия комплимент – хората, чиито домове строим да остават доволни от работата ни и с гордост да посрещат близките си в  новата си дървена къща. А гостите, от своя страна да са толкова впечатлени, че и те да искат да си построят такава.

Новите ни клиенти имаха наследствен парцел във вилната зона на с.Яребична (Варненско) и имаха желание да си направят неголяма виличка, която да посещават през свободното време. Не искаха нищо грандиозно и претенциозно, по скоро малко и уютно, но все пак чисто, спретнато и удобно. Бяха се спрели на сглобяемото строителство като оптимален вариант между качество и цена.

Бяха двойка пред пенсия и искаха вече да се радват на тишината и спокойствието извън града и да упражняват градинарските си умения без обаче да се налага да се отказват напълно от градския си апартамент.

Тази дървена сглобяема къща е с РЗП 80кв.м и се състои от антре, две спални, баня с тоалет и дневна с кухненски тракт, завършваща с покрита веранда.

Това се оказа проект с продължение

Завършването на дървената сглобяема къща беше отново „до ключ“. Изпълнихме нулевия цикъл, включително и стоманобетонната септична яма, като заложихме и всички необходими тръби за чиста вода и мръсен канал.

След това си доставихме внимателно подбрания дървен материал и изградихме дървената носеща конструкция и дървената покривна конструкция. Стените и покрива на сглобяемата къща външно обшихме с OSB плоскости. Положихме пароизолацията на покрива. Наковахме скарата от летви и покрихме с керемиди. Окрайчихме с челни дъски и обшихме стрехите с „вагонна шарка“. Всички открити дървени части лакирахме с висококачествен лак с UV защита. Доставихме и монтирахме PVC дограмата. Дървената сглобяема къща започна да се оформя.

Направихме ВиК и ЕЛ инсталациите. Положихме пълнежа от минерална вата – в стените и по тавана и ги затворихме с гипсокартон. Направихме подовите замазки. Шпакловахме нацяло всички стени и като изсъхнаха ги изшкурихме.

Дойде ред на настилките и боята. Материалите като видове, цветове и цени – плочки, ламинати, осветителни тела, санитария, мивки, батерии и т.н. са толкова разнообразни и затова оставяме клиента да си ги избира и заплаща. Ние се ангажираме с това да ги доставим със собствен транспорт и да ги монтираме.

Отвън продължихме с фасадните работи – лепене, дюбелиране и шпакловка с мрежа на топлоизолация EPS 10см. Шпакловката, естествено на 2 ръце за да е максимално равна и гладка основата за фасадната мазилка. Положихме и избраната от клиента мазилка.

Отвътре завършихме с настилките и облицовките, санитарията, боята и MDF вратите. В този случай монтирахме още и разтегателна стълба за достъп до подпокривното пространство, което всъщност се оказа доста практично и удобно решение за придобиване на допълнителна складова площ. Налепихме цокъла от камък и облякохме пътеките около къщата с него. Сложихме улуци и водостоци.

Клиентите много си харесаха дървената къща и за следващия сезон се уговорихме да се възползват и от допълнителните услуги, които предлагаме – да им направим навес с лятна кухня.

Очаквайте скоро снимки от продължението на проекта. Засега разгледайте снимките в галерията в детайли как изглежда сглобяемата къща отвън и отвътре.