Сглобяема къща 130кв.м, м.Перчемлията, Варна

Къща в природен парк

Тази сглобяема къща построихме в м-ст Перчемлията на 12км от центъра на гр.Варна и само на 4км от к.к. Златни пясъци.  Местността е разположена на платото над Аладжа манастир. Част е  от природен парк Златни пясъци и привлича с невероятната си гледка към морската шир и горските масиви. Районът е тих, спокоен, чист и красив. Съчетава ниски постройки и много зеленина.

Тази ни е една от по-интересните и разчупени дървени сглобяеми къщи, които сме изпълнявали. Проектът е по-модерен и раздвижен, а самата сглобяема къща стана много просторна, светла и уютна. Общо като РЗП е 130кв.м.  Самата къща е 115кв.м, има и 15м2 избено помещение в сутерена зидано с дялан камък.

Разпределение на две полунива

Тук отново имаме интересно архитектурно решение. Идеята на собствениците беше къщата да е едноетажна, но все пак всичко да не еднотипно, правоъгълно, плоско и скучно. Освен няколкото чупки в стените, заедно с проектанта решиха къщата да е  и вертикално раздвижена – на две полунива на к.0.00 и к.+0.40м отделени със 2 стъпала. Първо ниво – входно антре с портална врата от масивна дървесина; широка дневна с панорамни прозорци и вградена камина, кухненски тракт и трапезария с изход към площадка за барбекю. На второто ниво са разположени три спални, баня+тоалет и килер.

Ние завършвахме всичко по тази сглобяема къща до ключ. Освен обичайните довършителни работи правихме и доста допълнителни „екстри“. Монтирахме система за локално отопление – камина с водна риза, която отоплява всички помещения в къщата с радиатори и лира в банята, снабдена с UPS в случай на спиране на тока. Окабелихме за  СОТ, само охранителната фирма си монтира датчиците и другото оборудване. Във водомерната шахта монтирахме хидрофорна уредба за обезпечаване на нормално водоподаване при евентуален спад в налягането.  Избата според желанието на клиента я зидахме с дялан камък. Подравнихме и оградихме парцела. Пътеките около къщата ги направихме с настилка от камък, а тези към къщата с камък на тревна фуга. Прекарахме трасета за градинско осветление и монтирахме лампите.

В галерията от снимки разгледайте подробно всички етапи по завършването на тази дървена сглобяема къща.