Сглобяема къща 110кв.м, с.Орешак, Аксаково

Къща със Средиземноморски привкус

Собствениците си проектираха по-нетипична и интересна със своята архитектура сглобяема къща. Бяла мазилка, бяла външна и вътрешна дограма, всички видими дървени части лакирани с бял лак, като типична средиземноморска къща. На нас също ни беше тръпка да изпълним един по-различен и разчупен проект.

Красотата е в изчистените линии

Разпределението на къщата беше решено съвсем семпло – дневна с кухня, баня и една спалня на първия етаж и обширна покривна тераса с още една спалня на горния етаж. Чарът на сградата, обаче се допълваше от спиращата дъха гледка на селската шир. Като последно място граничещо със земеделска земя от терасата се откриваше прекрасна гледка, необезпокоявана от наджипкани съседни дворове и покриви.

 

Да се изпълни плосък покрив, който да не тече е трудна задача, дори и за доказали се големи строителни фирми. Разпитахме колеги и доставчици. Направихме си необходимото проучване. Накрая решихме да заложим на хидроизолация, която се полага при направата на басейни. Вече четвърта година откакто сме завършили обекта и нямаме рекламации от клиентите.

Ще продължим да прилагаме новите решения

Самата настилка от гранитогресни плочи също беше специално измислена и направена да изглежда като пано. Прегледайте останалите снимки от етапите на изграждане на сглобяемата къща в галерията. Обърнете внимание и на красотата на изработените от нас видими дървени елементи – парапети, стълбища, дюшеме, стрехи.