Пристройка на масивна къща 57кв.м, м-ст Ален мак, Варна

Как да превърнем бунгалото в къща?

Хората на определена възраст, обикновено след като порастят и изучат децата, започват да се замислят за дворче, градинка, за въздух, тишина и спокойствие. Който има наследствена къща или парцел е щастливец и гледа да забегне натам.

Такъв беше и нашият клиент. Той имаше малко бунгало в така популярната напоследък местност Ален мак край Варна. Беше насадил в двора доматки, краставици, пипер. Лично него явно това го е устройвало идеално, но за да привлече и съпругата си да ходи с него „на лозето“, се принудил да намери начин да създаде по-добри условия за обитаване. Така стигна до нас.

Задачата ни беше да намерим начин да пристроим и разширим съществуващото бунгало, така че да се получат кухня с трапезария, спалня и вътрешна баня с тоалет – „Да стане хубаво, за колкото може по-малко пари“.

Вярно, стана бюджетно – прости форми, бяла дограма, PVC врати … но им отговаряше на изискванията и те си го харесаха. И, да! – жена му започна да ходи с него там 😉

Сглобяемото строителство наистина щади околната среда

От снимките може да проследите долу-горе последователността на строителните работи и това колко чисто, щадящо за околното пространство и подредено е сглобяемото строителство. Започнахме през април , a през август същата година предадохме обекта завършен „до ключ“ без да нанесем щети на посевите в градината. Всички материали ги пренасяхме на ръце, но не стъпкахме и не увредихме нищо от растенията. Клиентите за нас са важни и винаги уважаваме изискванията им

Разчистихме терена, премахнахме излишните тухлени стени, изкопахме и изляхме основите на новата част. Направихме дървената носеща конструкция. Изградихме нова покривна конструкция и на новата, и на старата част като използвахме някои от съществуващите греди, които можеше да се използват. Покрихме нацяло с OSB, пароизолация, скара от летви, нови керемиди. Обшихме стените с OSB плоскости отвън, монтирахме новата дограма, положихме пълнежа от 10см минерална вата, направихме инсталациите, затворихме с гипсокартон отвътре. При замазките изравнихме нивата на новата със старата част. Шпакловахме нацяло, изшкурихме и боядисахме стените и таваните на две ръце. Положихме настилките, които клиентите си избраха и закупиха. Налепихме фаянса и заредихме баните със санитарията, смесителите и мебелите, които отново собствениците си закупиха. От нас труда и лепилата. Доставихме и монтирахме вътрешните врати. Заредихме табла, ключове и контакти.

Фасадата отново нацяло (и стара и нова част) я топлоизолирахме с EPS 5см, дюбелирахме и шпакловахме със стъклофибърна мрежа. Положихме фасадната мазилка, цокъл от камък, настилка пътеки, улуци, водостоци, обшивка стрехи с вагонна шарка, челни дъски и всичко светна! … Разгледайте на снимките какво се получи. Резултатите говорят сами!

Разгледайте снимките в галерията и ако Ви харесат, не се колебайте да ни потърсите за всякакви въпроси свързани със строителството на дървени сглобяеми къщи.