Пристройка на масивна къща 84кв.м, с.Осеново, обл.Варна

От старо – ново

Сега ще разкажем за друг начин, по който можете да получите мечтаният просторен дом.

Клиентите, които ни потърсиха имаха наследствена стара тухлена къща, която искаха да пристроят, да обновят и разширят. Не искаха да губят време с масивно строителство. Бяха решили до няколко месеца да се преместят там със семейството на сина си, което живееше на квартира. Срещнахме се с тях, показахме им няколко вече построени от нас дървени сглобяеми къщи. Видяха как се справяме и решиха да работят с нас. После те ни заведоха да видим имота. Оказа се занемарена, стара и малка масивна постройка, която очакваха от нас да пристроим и ремонтираме. Казаха, какво искат да постигнат като големина и помещения. Дадохме идеи как може да се направи пристройката с дървена конструкция и ги уверихме, че като се направи целия покрив с нови керемиди и цялата фасада се облече с топлоизолация и мазилка, никой няма да разбере, че това е пристроявана стара къща. Така и стана.

Гледаш и не вярваш

От снимките може да се забележи състоянието на съседната постройка. Долу-горе така изглеждаше и тази. Бетонната конструкция обаче беше здрава. Не сме снимали завареното положение, защото и къщата и двора бяха много запуснати.

Разчистихме терена, премахнахме излишните тухлени стени, изкопахме и изляхме основите на новата част. Направихме дървената конструкция на първия етаж, междуетажният панел, който се свърза със съществуващата плоча и конструкцията на втория етаж. Изградихме новата покривна конструкция. Раздигнахме керемидите на стария покрив. Подменихме с нови ребра тук-таме, където имаше изгнили. Свързахме новата покривна конструкция със старата. Покрихме нацяло с OSB, пароизолация, скара от летви, нови керемиди. Обшихме стените с OSB плоскости отвън, монтирахме новата дограма, положихме пълнежа от 10см минерална вата, направихме инсталациите вкл. монтаж на отоплителна инсталация – камина с въздуховоди, затворихме с гипсокартон отвътре. При замазките изравнихме нивата на новата със старата част, където се налагаше изляхме стъпала. Шпакловахме нацяло, не само по снадките на картона. Изшкурихме и боядисахме стените и таваните на две ръце. Положихме настилките, които клиентите си избраха и закупиха. Налепихме фаянса и заредихме баните със санитарията, смесителите и мебелите, които отново собствениците си закупиха. От нас труда и лепилата. Доставихме и монтирахме вътрешните врати. Заредихме табла, ключове, контакти, осветителни тела.

Фасадата отново нацяло (и стара и нова част) я топлоизолирахме с EPS 10см, дюбелирахме и шпакловахме със стъклофибърна мрежа. Положихме фасадната мазилка, цокъл от камък, улуци, водостоци, обшивка стрехи, челни дъски и voila … Разгледайте на снимките какво се получи. Резултатът е повече от впечатляващ!

Разгледайте снимките в галерията и ако Ви харесат, не се колебайте да ни потърсите за всякакви въпроси свързани със строителството на дървени сглобяеми къщи.