Сглобяема къща 100кв.м, м.Сотира, Варна

Началото винаги е трудно

Първият ни обект от редицата вече построени дървени сглобяеми къщи, беше предизвикателство, защото собствениците – младо семейство с бебе на път искаха да се установят и нанесат, преди раждането на малкото. Живееха на квартира и искаха час по-скоро да си имат дом, където да се чувстват спокойни.

Бюджетът им естествено беше ограничен и затова се бяха насочили към дървените къщи, като оптимален вариант между цени и качество.

Като архитектура дървената сглобяема къща беше замислена да е простичка и изчистена, но с всичко необходимо за тяхното удобство. Състоеше се от дневна с трапезария и кухненски тракт, три спални и баня с тоалет. Дневната имаше големи панорамни прозорци. На следващ етап собствениците щяха да си правят пред тях площадка с барбекю.

Желанието за успех беше силно

Започнахме в края на август с изкопаването на основите на сглобяемата къща. Макар още несмазана машина, бригадата работеше здраво. Искахме да се докажем пред клиентите. Работата ни спореше. Пък и като хора на близка възраст, съвсем им влизахме в положението и искахме да оправдаем доверието, което ни гласуваха.

Към края на септември вече бяхме вдигнали „грубия строеж” на сглобяемата дървена къща.

 

Следващата стъпка беше покрива на сглобяемата къща. Собствениците си избраха бетонни керемиди „BRAMAC”. И къщата започна да се оформя …

Фасадните стени на сглобяемата къща са с топлоизолация стиропор EPS-F 5см по тогавашния стандарт. Дюбелиране и шпакловка с мрежа на 2 ръце за да има гладка повърхност за мазилката.

Доставка и монтаж на фасадна дограма. Пет камерна, двоен стъклопакет.

Изграждане на електро и ВиК инсталациите на сглобяемата къща.

Пълнеж на стените с 10см минерална вата и затваряне с гипсокартон.

Шпакловка нацяло на гипсокартонените стени и тавани със сатен, не само по фугите.

 

Ето и как изглежда завършена едната спалня в дървената сглобяема къща. Шпаклована и боядисана с монтирани осветителни тела.

Към края на октомври вече бяхме готови и с мазилката, обшивката на стрехите с „вагонна шарка”, монтирани челни дъски, олуци, водостоци и фасадни осветителни тела.

Оставаше да се завърши с цокъл от камък и настилка на пътеките около къщата.

Семейството имаше готово за нанасяне жилище. 

Първата ни дървена сглобяема къща беше успешно завършена!

Ако тази къща Ви е харесала, моля заповядайте да разгледате и останалите ни обекти в категория „Построени сглобяеми къщи“.

За всякакви въпроси отностно строителство на дървени сглобяеми къщи и безплатна консултация може да се свържете с нас тук.