Сглобяема къща 60кв.м, Св.Никола, Варна

Дървена къща „Американски тип“

Следващият ни клиент беше възрастен човек – бай Марин. Той беше натоварен от сина си живеещ в Америка да му намери фирма, която да му построи къща сглобяема дървена къща „както строят в Щатите“.

Бай Марин беше много запознат със строителството на дървени сглобяеми къщи, тъй като е бил строителен техник. Беше проучил технологията на изпълнение на сглобяемите къщи, материалите, знаеше какво иска и как трябва да се направи.

След разговори и консултации се спря на нашата фирма. Беше решил да построим едноетажна дървена къща с две спални, дневна и баня с тоалет. Синът му щеше да я използва да отсяда в нея със семейството си, когато си е във Варна.

Предизвикателството

Пълно щастие естествено няма! Сглобяемата къща трябваше да се построи в парцела на бай Марин – зад неговата къща, тоест нямахме никакъв достъп за тежка механизация. Всичко трябваше да се пренася на ръка – материали, инструменти … Най-ни дотежа обаче ръчния изкоп. Падна голямо копане. Човек не знае на какво е способен, докато не се сблъска с трудностите. Добре, че поне имаше сянка. Нулевият цикъл на тази дървена къща беше изпълнен изцяло с робски труд:

  • Изкоп за ивични основи

  • Кофраж, армировка, бетон за основи

  • Залагане на тръби за вода и канал

  • Обратен насип с трамбоване

  • Армирана бетонова настилка

  • Кофраж, армировка, бетон за пътеки

След три месеца дървената сглобяема къща беше готова „до ключ“. Бай Марин остана много доволен и ако се случи да заведем клиенти да разгледат изпълнени от нас дървени къщи при него, все ни хвали.

От тази реклама по-добра няма!

За всякакви въпроси отностно строителство на дървени сглобяеми къщи и безплатна консултация може да се свържете с нас тук.

В галерията по-долу можете да видите снимки от последователните етапи на изпълнение на сглобяемата къща в местност „Свети Никола“, Варна.