Loading...
Начало2020-08-12T16:08:59+03:00

Търсите информация за строителство и цени на дървени сглобяеми къщи?

Безплатна консултация тук

Специалисти в строителството на дървени къщи

Партнър ООД – Фирма с над 14 години опит в изграждането на дървени сглобяеми къщи на конкурентни цени.

За нас

Партнър ООД е една от водещите фирми за строителство на дървени къщи във Варна и региона.

Вече почти 14 години сме на пазара и изграждаме дървени сглобяеми къщи основно във вилните местности на град Варна и селата около Варна и Добрич. Печелим доверие с качеството на нашите дървени къщи и достъпните цени. Можем да се похвалим с редица изпълнени обекти и много доволни клиенти!

Дървените сглобяеми къщи, на фирма Партнър ООД, представляват построени на място, по индивидуален проект, сгради с дървена носеща конструкция, които погледнати отвън и отвътре по нищо не се различават от монолитните.

Изградените от нас дървени сглобяеми къщи са енергоспестяващи, сигурни, солидни и трайни.

През годините сме зарадвали много семейства, като сме реализирали мечтата им за нов, красив и уютен дом, построен с перфектно качество и внимание към детайла. Това се дължи на факта, че ние:

 • Не правим компромиси с влаганите материали и работим само с утвърдени марки, отговарящи на европейските стандарти.
 • Управляваме и контролираме процеса на изпълнение на сглобяемата къща на всеки етап от проекта, без да оставяме работниците си сами на обекта.
 • Дипломирани инженери сме и вземаме адекватни решения при всякакви проблеми породили се на строителната площадка.
 • Влагаме само първокачествена иглолистна дървесина. Работим, както с български, така и с австрийски дървен материал, като внимателно си го подбираме. Не го купуваме от борсата на пачки. Там практиката е такава, че от външна страна са подредени хубави греди и ребра, а отвътре за пълнеж слагат материал негоден за употреба – изметнат, крив, с кори и чепове. Контактите, които сме си създали на дървените борси, ни помагат да прехвърляме и подбираме най-качествения материал, който да вложим в нашите дървени сглобяеми къщи.
 • Сами изпълняваме всички етапи от строителството на нашите сглобяеми къщи – от изкопа до боята. Не използваме подизпълнители. Познаваме си обекта от А до Я и избягваме недоразумения и грешки като ударени кабели и тръби, неизчислени изводи за вода и канал, криви стени, неправилни наклони на замазките и много други подобни ситуации, които се пораждат когато работят много бригади на един обект.
 • Разполагаме със собствен транспорт за осъществяване на доставките на строителни материали, имаме налични  кофражни платна, скелета и всички необходими професионални пробивни, ударни и режещи инструменти. Клиентите ни нямат ангажимент към организацията на работа на обекта.
 • Издаваме нашите дървени къщи напълно завършени, като се стараем да помислим на всеки етап за всичко. Например, когато багерът копае основите, за да му уплътним машиносмяната и да не натоварваме излишно бюджета на клиента, го караме да изкопае и септичната яма, водомерната шахта и т.н. Когато изпълняваме фундамента изливаме и пътеките около къщата, за да защитим основите на сградата от влага. Ако по проект има подпорни стени изливаме и тях и правим вертикалната планировка на парцела, защото след като къщата е построена достъпът на тежки машини е силно затруднен. Клиентите ни могат да са спокойни, че ще получат дома си напълно готов и завършен.
 • Имаме технически ръководител, който води и поддържа цялата строителна документация на сглобяемата къща – от откриването на строителната площадка (Протокол 2) до предаването и на клиента с Акт обр.15.
 • Работим в партньорство с архитекти, които могат да изработят проектите за Вашата дървена сглобяема къща, но по никакъв начин не Ви обвързваме ако проектирате при тях да работите с нас или обратното ако изберете нас, задължително да проектирате при тях. Изборът си е изцяло Ваш.
 • Поддържаме постоянна връзка с клиентите си и ги консултираме, съдействаме им и им помагаме при взимането на всички решения касаещи строежа на дървената къща.
 • Предлагаме комплексна услуга, като носим гаранция за всички етапи на изпълнение на дървената сглобяема къща, без да има прехвърляне на отговорности.

 Освен дървени сглобяеми къщи за лично ползване, през годините сме строили на принципа на сглобяемото строителство и сгради с друго предназначение като офиси, търговски обекти, заведения, производствени и складови помещения.

Партнър ООД е Вашия надежден партньор в строителството на дървени сглобяеми къщи

Въпроси относно строителството и цени на дървени сглобяеми къщи?

Свържете се с нас

Строителство

Изключително специализирани в строителството на дървени сглобяеми къщи

Ние ще я построим

С нашият екип от професионалисти, изграждаме обектите до ключ  според Вашите проекти и желания. Няма нужда да търсите майстори за довършителни работи. Ние ще покрием Вашите изиксвания до ключ!

Свържете се с нас

Ремонтни дейности

Имате си къща, но е необходим ремонт? Ние ще Ви помогнем в ремонтирането и реновирането ѝ!

Ние ще Ви помогнем

С нашите допълнителни услуги, които извършваме, можем да реновираме Вашия дом

Свържете се с нас
0
ГОДИНИ ОПИТ
0
ИЗПЪЛНЕНИ ОБЕКТА
0
ДУШИ ЕКИП
0
ДНИ ГОДИШНА ЗАЕТОСТ

Технология и изпълнение на нашите дървени сглобяеми къщи

Технологията за изпълнение на дървени сглобяеми къщи, която използваме и вече се е доказала във времето със своята надеждност и функционалност, е разработена съвместно с архитекта и инженер-конструктора, с които успешно работим от самото начало на нашата дейност.

ОСНОВИ / ФУНДАМЕНТ НА СГЛОБЯЕМА КЪЩА

За всяка дървена сглобяема къща се изгражда здрава основа върху която да се изгради дървената конструкция. Изграждането на фундамент включва:

 • Разчистване и подравняване на площадката;

 • Изкоп /механизиран или ръчен според достъпа/;

 • Бетон за основи – според проекта;

 • Залагане на тръби за водопровод и канализация – според проекта;

 • Направа на обратен насип с трамбоване;

 • Кофраж плоча – според проекта;

 • Армировка плоча – според проекта;

 • Бетон плоча – според проекта;

ДЪРВЕНА КОНСТРУКЦИЯ НА СГЛОБЯЕМА КЪЩА:

В зависимост от конкретния проект на сглобяемата къща, дървената конструкция се изработва на модули на място. Всички греди и ребра изграждащи модулите са от първокачествена иглолистна дървесина със сечение 6/12см и 12/12см са импрегнирани против влага и биологични вредители с Bochemit Forte. Така подготвенитe сглобяеми панели се обшиват външно с OSB плоскости 11мм KRONOSPAN и се изправят и анкерират върху предварително отлятата от нас бетонова основа.

Условно конструкцията (скелета) на дървените сглобяеми къщи и начина им на монтаж можете да разгледате на следната схема:

Стените на дървените сглобяеми къщи наподобяват т.нар. сандвич панели и се правят по следния начин:

 1. Външни / Фасадни стени на сглобяемите къщи:
  Отвън дървените панели се затварят с OSB плоскости 11мм (KRONOSPAN). Отвътре се изолират с минерална вата с дебелина 10см (KNAUF, URSA) и се облицоват с гипсокартон KNAUF с дебелина 12.5мм. Завършват се с полагане на топлоизолация от ЕPS 8-10см AUSTROTHERM, дюбелиране, шпакловка с мрежа и фасадна мазилка (CERESIT, WEBER). Според проекта на архитекта или желанието на клиента можем да боядисаме с фасадна боя, да облицоваме с PVC сайдинг или да положим друг вид покритие.
 2. Вътрешни / Преградни стени на сглобяемите къщи:
  Вътрешните стенни панели се топло- и шумоизолират с минерална вата с дебелина 10см (KNAUF, URSA). От двете страни панелите се облицоват с гипсокартон KNAUF  12.5 мм, който се шпаклова нацяло, а не само по фугите и боядисва с латекс (ОРГАХИМ). За мокрите помещения (бани и санитарни възли) се използва влагоустойчив гипсокартон с дебелина 12.5 мм, който се обмазва с хидроизолация и се облицова с фаянсови плочи.

Имате въпроси относно строителството на дървени сглобяеми къщи?

Свържете се с нас

ПОКРИВНИ КОНСТРУКЦИИ НА ДЪРВЕНИ СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ:

Покривите като форма и конструкция са пряко зависими от големината и формата на самите дървени сглобяеми къщи. Най-често срещаните покривни конструкции са двускатни, четирискатни или многоскатни. Изпълняват се от греди 12/12см и ребра 6/12см от иглолистна дървесина импрегнирана с „Бохемит Форте” против влага и биологични вредители. За топло- и шумоизолация между ребрата на таванния панел се поставя минерална вата с дебелина 10см (KNAUF , URSA). От долна страна таванът се облицова с гипсокартон KNAUF 12.5мм, който се шпаклова нацяло и боядисва с латекс (ОРГАХИМ). Отгоре таванният панел се затваря с OSB 11мм.

По наклона върху покривните ребра на дървените сглобяеми къщи отново се коват OSB плоскости 11мм, прави се скара от летви и контралетви 3/5см, полага се подпокривно фолио за хидроизолация и се покрива с керемиди (BRAMAC, ТЕХНОСИМ, TONDACH).

Ако клиентът желае вместо керемиди можем да положим битумно покритие (БАРДОЛИН). Стрехите се оформят с челни дъски и дървена обшивка. Монтират се PVC улуци и водосточни тръби. Всички видими дървени елементи се лакират с лак SIKKENS с байц и UV филтър в цвят с 10 години гаранция на покритието.

ДОГРАМА ЗА ДЪРВЕНИ СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ:

Изборът на дограма варира изцяло според желанието и възможностите на клиента.

Фасадната дограма може да е от 5 или 7 камерни PVC профили, бяла или цветна (работим с ProfiLink, SALAMANDER, REHAU) . Стъклопакета може да е дву- или трислоен, като с цел по-добра енергийна ефективност за нашите дървени сглобяеми къщи залагаме на енерджи стъкло.

Входната врата може да е блиндирана, PVC или от масивна дървесина.

Вътрешните врати може да са ламинатни, „Крафтмастър” или с естествен фурнир.

За мокрите помещения се предвиждат алуминиеви врати.

ВЪТРЕШНИ ИНСТАЛАЦИИ НА ДЪРВЕНИ СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ:

Електроинсталацията на дървените сглобяеми къщи се изпълнява според конкретния ел.проект със СВТ проводници положени в негорима гофрирана тръба. Окабеляваме още за телевизия, СОТ, видонаблюдение и интернет. Зареждаме табла, конзоли, ключове и контакти. Изборът и покупката на осветителни тела е изцяло грижа на клиента. При уговорено допълнително заплащане поемаме и монтажа им.

Водопроводната инсталация на дървените сглобяеми къщи се изпълнява според конкретния проект, но най-често от ППР тръби с термоизолация, а канализацията от PVC тръби. Изборът и покупката на санитарния фаянс, батериите и обзавеждането за банята са изцяло грижа на клиента. Монтажът им е наш ангажимент, защото искаме да сме сигурни, че няма да се допуснат грешки като скъсване на вече положените в стените кабели и тръби.

ПОДОВИ ПОКРИТИЯ НА ДЪРВЕНИ СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ:

Подовите покрития се полагат върху бетоновата настилка на къщата като предварително правим изравнителна замазка с „Макстерм” за топлоизолация или пък полагаме подов фибран 5см после правим армирана замазка. Покритието на пода на дървените сглобяеми къщи може да бъде всякакво – теракот, гранитогрес, ламинат, дюшеме и др. Изборът и покупката на материалите за настилките се прави от клиента. Наш ангажимент е само монтажа им.

Какво казват наши клиенти

„Обожавам новият си дом. Проектирахме мечтите си, а вие ги реализирахте. Благодаря ви, Партнър ООД!“

ВЕЛИСЛАВА • НОВ СОБСТВЕНИК

„Щастлив съм, че не се отказах от идеята да си построя дървена сглобяема къща. Много се колебаех, заради новата и все още неналожена технология на изпълнение, но след няколко години в такава къща, не съжалявам и за миг. Дори препоръчвам!“

ЮЛИЯН • КЛИЕНТ

Предимства

Какви са предимствата на дървените сглобяеми къщи и на сглобяемото строителство?

Дървесината е традиционен естествен материал, който се използва от векове в строителството.

При добри грижи и адекватна поддръжка къщите с дървена конструкция могат да траят изключително дълго време. Доказателство за това са множеството исторически дървени сгради, които все още съществуват и функционират навсякъде по света.

Напоследък архитекти и дизайнери отново обръщат поглед към дървото и го преоткриват като модерен материал позволяващ атрактивно, екологично, сравнително евтино строителство и ремонтни работи. Приложимо е за изпълнение на видими и скрити конструкции, за оригинални екстериорни и интериорни решения. Класическите техники за строителство, подобрени с съвременните инженерни решения, водят до издръжливост и високи изолационни стойности на дървените сгради. Енергийната ефективност, здравословната среда на живот, краткото време за монтаж на достъпни цени са важни фактори в избора на такова строителство.

В Европа тенденцията е непрекъснато повишаване на процента на сглобяемите къщи спрямо другите видове строителство в областа на едно- и двуфамилните жилища. И ако в Западна Европа това строителство има дълга история зад гърба си, за пример – Съюзът на шведските производители на дървени сглобяеми къщи е вече на 60 години, то в Източна Европа тази технология сега набира скорост. Унгарци, словенци, поляци, чехи и словаци могат да се похвалят със сериозни успехи. Следвайки тази тенденция българинът също постепенно започва да се доверява и да оценява предимствата на сглобяемото строителство пред конвенционалното, а те не са малко:

 1. Кратки срокове на изпълнение на дървените сглобяеми къщи без това да се отразява на здравината и качеството им – вашият дом може да бъде готов само за два-три месеца и то със завиден външен и вътрешен вид.
 2. Много добра топлоизолация на дървените къщи, което води до значително спестяване на енергия за отопление през зимата и климатизация през лятото. В сглобяемите къщи се постига много по-добра топлопроводимост в сравнение с тухлените и бетонните. Стойностите на обобщения коефициент на топлопреминаване /стени, подове, тавани/ на дървените сглобяеми къщи са близки до тези на нискоенергийните домове.
 3. Освен че е добър топлинен изолатор, дървото също е отличен абсорбатор на шума, което прави дървените сглобяеми къщи топли, спокойни и шумоизолирани.
 4. Учените са установили също така, че живеещите в къщи изградени от дърво в много по-ниска степен са предразположени към алергии, отколкото обитателите на каменни, тухлени или панелни жилища.
 5. Дървените сглобяеми къщи могат да се монтират на всякакъв терен, дори и върху слаб и неподходящ за монолитно строителство, защото конструкциите на този тип сгради са от 7 до 9 пъти по-леки. По-малкото тегло позволява да се строи в свлачищни райони или зони с високи подпочвени води.
 6. Дървените сглобяеми къщи имат изключителна земетръсна устойчивост, заради по-гъвкавите връзки. Строителството на сглобяеми сгради с дървена конструкция се препоръчва за земетръсните райони, защото дървото като материал е изключително еластично и здраво. То понася големи еднократни натоварвания и след това възстановява първоначалното си положение. В дървените сглобяеми къщи няма неподвижни връзки. Всички сглобки понасят определено разместване без да се разрушават. Значително по-ниското тегло на конструкцията им допринася и за много по–малки инерционни сили, както и за много по–малко жертви и облекчени спасителни действия.
 7. Дървените сглобяеми къщи се изграждат от висококачествени естествени материали. За производството им се употребяват продукти, за чието преработване е изразходвано минимално количество енергия от невъзобновяеми ресурси, което ги прави наистина едни “зелени” или “еко” къщи.
 8. Мокрите процеси при строителство на дървени сглобяеми къщи са сведени до минимум – само бетонови работи в нулев цикъл.
 9. Сухото строителство позволява бързо полагане и най-важно лесно ремонтиране на всички вътрешни инсталации в сглобяемите къщи.
 10. При променлива атмосферна влажност, дървените сглобяеми къщи се държат чудесно благодарение на специфичните свойства на дървото и гипса, които лесно абсорбират и отдават атмосферната влага без тя да кондензира по тях. Това предотвратява появата на грозните петна от мухъл така характерни за новите и набързо построени монолитни сгради.
 11. Изборът на къща от сглобяем тип в никакъв случай не ограничава избора на архитектурни стилове и решения. Конструктивно възможно е изпълнението на всякакви нестандартни идеи, което придава на всички сгради индивидуалност, естествен уют и комфорт.

Естествено най-високо оценяваното от българите предимство на дървените сглобяеми къщи е цената. Сглобяемите дървени къщи имат по-ниска цена при една и съща степен на завършеност и луксозност, като намалението може да достигне и 30%.

Имате въпроси относно строителството на дървени сглобяеми къщи?

Свържете се с нас

Последно изградени обекти

Строим дървени сглобяеми къщи в град Варна, вилните зони и местностите около Варна, в селата от област Варна и област Добрич. Не се колебайте да се свържете с нас и да разберете повече!

Сглобяема къща 140кв.м, с.Чернево, обл.Варна

юни 16th, 2015|

Ваканционна къща на село Чернево е едно от "живите" и развиващи се села във Варненска област. Близо е до гр.Варна - 20тина километра по магистралата. Много добре транспортно снабдено е. Има автобусна и жп

Сглобяема къща 85кв.м, СО“Виница Север“, Варна

май 20th, 2015|

Сбъдната мечта в м-ст "Розмарин" Тази симпатична сглобяема къща е притежание на един много симпатичен човек. С удоволствие ще ви разкажем за процеса на нейното проектиране и реализация. Та такааа... живял си нашия човек

Сглобяема къща 108кв.м, СО“Боровец Юг“ р-н Аспарухово

март 4th, 2015|

В Боровец - до боровата гора Представяме наскоро завършена сглобяема дървена къща. Намира се в СО Боровец Юг, по пътя за м-ст Ракитника, след кв.Галата вдясно от боровата гора. Районът не е хич лош,

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ПОСТРОЕНИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ

Нашите доверени партньори

Материалите, които изпозлваме в строителството на нашите дървени сглобяеми къщи, са на утвърдени световни производители. Така гарантираме Вашето и нашето спокойствие за години наред.

Ние строим домове

За да Ви улесним и намалим Вашите грижи, ние ще се заемем с всички строителни дейности и ще построим Вашия дом до ключ

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ДНЕС